Grilla

Grilla

with Inga kommentarer

 

Här bjuder vi på två av våra favoritmarinader som vi gör ofta när vi grillar kalkon under sommaren. Tips, varva köttbitarna på grillspett med ört- eller chorizokorv. Örtkorven passar till ingefäran och chorizokorven passar till apelsinen.

Nedan finns även recept på goda och fräscha potatisar att servera till. Tips att servera till är även en sås på turkisk yoghurt och honung samt en sallad med vattenmelon, fetaost och pumpakärnor.

Recepten är beräknade på ca 800 g kalkonkött, vilket är 4 portioner. Skär köttet i schnitzlar, grillspettsbitar eller använd hela filéer. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en stor skål. Lägg köttet i marinaden och låt stå svalt ca 1 timme. Sedan är det bara att grilla!

Ingefärsmarinad
1-2 msk finriven färsk ingefära
3 msk rapsolja
1/2 dl soja
1 tsk salt
peppar

Apelsinmarinad
1/2 dl konc. apelsinjuice
1/2 dl olja
1/2 dl soja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk sambal oelek
salt, peppar

 

Örtslungad potatis
1 kg potatis

1 citron

1 knippa dill

1 knippa persilja

1 dl olivolja

1tsk salt

1 krm svartpeppar

 

Gör så här:
Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Dela eventuellt större potatisar.

Skölj citronen noga. Riv skalet och pressa ut saften.

Mixa citronskal och saft tillsammans med örter, olja, salt och peppar.

Blanda den varma potatisen med örtröran. Servera potatisen varm, ljummen eller kall.