800g kalkonfilé
Smör
Salt
Svart peppar
Sås
4 msk balsamvinäger
4 msk honung
4 msk olivolja
8 msk färska/frysta örter (t.ex. basilika, gräslök, timjan, persilja)
Potatissallad
800 g kokt små nypotatis
1 ask (250g) cocktailtomater, delade i halvor
1 st fint skivad rödlök
1 dl färsk basilika
1 dl kalamataoliver
150 g chèvre, delad i bitar
Olivolja
Salt
Svart peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Bryn kalkonfilén i smör. Salta och peppra.
- Lägg filén i en ugnsfast form och stek färdiga i ugnen till en innertemperatur på 67°.
- Sås: Blanda honungen, vinäger, olja, salt och örtkryddor i en kastrull. Låt allt smälta samman, inte koka.
- Potatissallad: Varva potatis, tomater, rödlök, oliver, basilika och chèvre på ett fat. Ringla över olivolja samt salta och peppra.
- Skär upp kalkonen och lägg på ett fat. Ringla över lite av såsen och servera resterande ljummen eller varm.