Kalkonfilé med örtsås och ljummen potatissallad

Kalkonfilé med örtsås och ljummen potatissallad

with Inga kommentarer

 

800g kalkonfilé

Smör

Salt

Svart peppar

Sås

4 msk balsamvinäger

4 msk honung

4 msk olivolja

8 msk färska/frysta örter (t.ex. basilika, gräslök, timjan, persilja)

Potatissallad

800 g kokt små nypotatis

1 ask (250g) cocktailtomater, delade i halvor

1 st fint skivad rödlök

1 dl färsk basilika

1 dl kalamataoliver

150 g chèvre, delad i bitar

Olivolja

Salt

Svart peppar

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Bryn kalkonfilén i smör. Salta och peppra.
  3. Lägg filén i en ugnsfast form och stek färdiga i ugnen till en innertemperatur på 67°.
  4. Sås: Blanda honungen, vinäger, olja, salt och örtkryddor i en kastrull. Låt allt smälta samman, inte koka.
  5. Potatissallad: Varva potatis, tomater, rödlök, oliver, basilika och chèvre på ett fat. Ringla över olivolja samt salta och peppra.
  6. Skär upp kalkonen och lägg på ett fat. Ringla över lite av såsen och servera resterande ljummen eller varm.