Ger ca 4 normalstora barnmatsburkar
100 g kalkonfilé
2 potatisar
1 morot
1 msk finhackad purjolök
0,5 dl djupfrysta gröna ärter
1 msk rapsolja
Gör så här:
- Skala potatis och morot, skär ner i små bitar. Skär ner kalkonfilén i små bitar.
- Koka potatis, morot, kalkon och purjolök i en gryta med vatten så att allt precis täcks. Låt koka i ca 10 minuter. Lägg i ärterna och låt allt koka ytterligare fem minuter till allt är mjukt och genomkokt.
- Häll av vattnet, men spara någon deciliter för att få rätt konsistens. Häll i rapsoljan. Mosa först, och mixa försiktigt med stavmixer. Tänk på att potatis kan få en konsistens som klister om man mixar för länge.
- Frys purén i portionsformar eller burkar.
Jag fryser i formar från barnmatsburken.se för att sedan enkelt kunna lägga över i glasburkar.
Lycka till!