Barnmat med kalkon, potatis, morot och ärtor

Barnmat med kalkon, potatis, morot och ärtor

with Inga kommentarer

Ger ca 4 normalstora barnmatsburkar

100 g kalkonfilé

2 potatisar

1 morot

1 msk finhackad purjolök

0,5 dl djupfrysta gröna ärter

1 msk rapsolja

Gör så här:

  1. Skala potatis och morot, skär ner i små bitar. Skär ner kalkonfilén i små bitar.
  2. Koka potatis, morot, kalkon och purjolök i en gryta med vatten så att allt precis täcks. Låt koka i ca 10 minuter. Lägg i ärterna och låt allt koka ytterligare fem minuter till allt är mjukt och genomkokt.
  3. Häll av vattnet, men spara någon deciliter för att få rätt konsistens. Häll i rapsoljan. Mosa först, och mixa försiktigt med stavmixer. Tänk på att potatis kan få en konsistens som klister om man mixar för länge.
  4. Frys purén i portionsformar eller burkar.

Jag fryser i formar från barnmatsburken.se för att sedan enkelt kunna lägga över i glasburkar.

Lycka till!