Peppriga kalkonspett med färskpotatis- och squashsallad

Peppriga kalkonspett med färskpotatis- och squashsallad

with Inga kommentarer

4 pers.

Kalkonspett

800 g kalkonfilé

1 msk olivolja

2 tsk krossad kryddpeppar

2 tsk grovkrossad svartpeppar

1 tsk salt

Potatissallad

700 g färskpotatis

2 st schalottenlökar

1 squash/zucchini

3 msk vitvinsvinäger

1 msk strösocker

150 g parmesanost

1 kruka basilika

35 g rucola

1 dl olivolja

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

1 vitlöksklyfta

50 g salladsmix

200 g björnbär eller andra bär

 

Gör så här:

  1. Skär kalkonköttet i lagom stora grillspettsbitar, ca 2 cm.
  2. Blanda olivolja med kryddorna och vänd ner köttet och blanda.
  3. Trä köttet på grillspett.
  4. När det är dags att äta, grilla spetten runt om ca 8-10 min.
  5. Skubba potatisen och koka mjuk i saltat vatten. När potatisen är klar, häll av vattnet och låt ånga av.
  6. Skala löken. Skiva lök och squash/zucchini tunt, gärna på mandolin.
  7. Blanda vinäger och socker i en bunke. Vänder sedan ner lök och squash. Låt stå minst 10 min.
  8. Finriv hälften av parmesanosten och repa basilikan.
  9. Lägg ost, basilika, rucola, olja, salt och peppar i en hög skål. Mixa slätt med stavmixer.
  10. Skiva den ljumna potatisen grovt och vänd ihop med röran. Tillsätt lök- och squashsalladen.
  11. Varva potatisen med sallad på ett fat och hyvla över resterande parmesanost och toppa med bären.
  12. Servera potatissalladen med nygrillade kalkonspett och en kall sås. Exempelvis turkiskyoghurt med lite flytande honung.