Trendigt – Asiatisk ramen med kalkon

Trendigt – Asiatisk ramen med kalkon

with Inga kommentarer

4 pers.

3 l kyckling- eller grönsaksbuljong (vatten + fond alt. buljongtärning)

500 g kalkonfilé, skurna i grytbitar

2 msk ingefära, finstrimlat i stavar

1/2 röd chili, finhackad

100 g champinjoner, tunt skivade

4 msk soja

500 g nudlar

2 bok choi (sallad)

1 msk sesamolja

8 salladslökar, strimlade

sesamfrö och koriander till servering

 

Gör så här:

  1. Koka upp buljong, kalkonkött, ingefära och chili i en stor kastrull. Sänk värmen och låt det sjuda i ca 10 minuter.
  2. Koka upp igen och ta i svamp, soja, nudlar, bok choi, sesamolja och hälften av salladslöken. Koka tills nudlarna är klara, ca 3-4 min. Smaka av ev. med salt och svartpeppar.
  3. Häll upp i djupa skålar och strö över rostade sesamfrön, plockad koriander och skivad salladslök.

Leave a Reply