Kalkongryta med chorizo

Kalkongryta med chorizo

with Inga kommentarer

Matig, snabb och superenkel gryta!

6 pers.

2 gul lök

400 g kalkon chorizo

700 g kalkonfilé

2 msk smör

3 tsk paprikapulver

1 tsk salt

3 krm peppar

10 dl vatten

2 höns- el kalvbuljongtärningar

2 förp. kokta vita bönor

2 msk majsstärkelse

120 g färsk spenat

 

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Skiva chorizon och skär kalkonen i grytbitar.
  2. Fräs lök, chorizo och kalkonen i smör. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
  3. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen och sjud i ca 15 minuter.
  4. Red av med majsstärkelse utrört i vatten. Ha i bönorna (sköljda) och smaksätt med salt och peppar.
  5. Vänd sedan i spenaten och servera tillsammans med ris eller andra gryn.

Leave a Reply