En enkel rätt med allt i ett, som passar till någon av julhelgens bjudningar.
4-6 port
Kalkonskivor på bädd av kål
1/3 savoykålshuvud eller salladskål
50 g svartkål eller grönkål
10-15 st brysselkål
150 g kalkonfläsk
0,8-1 kg kalkonfilé i skivor
4 dl créme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyftor pressad
peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär kålen i bitar och lägg i en smord ugnsfast form.
- Strimla kalkonfläsket och strö över.
- Bryn kalkonskivorna hastigt på hög värme, krydda med salt och peppar.
- Lägg skivorna på kålbädden.
- Blanda créme fraiche med sambal oelek och vitlök.
- Häll blandningen i formen.
- Ställ i ugnen 25-35 min.
- Servera med klyftpotatis och en sallad.