Kalkonskivor på bädd av kål

Kalkonskivor på bädd av kål

with Inga kommentarer

En enkel rätt med allt i ett, som passar till någon av julhelgens bjudningar.

4-6 port

 

Kalkonskivor på bädd av kål

1/3 savoykålshuvud eller salladskål

50 g svartkål eller grönkål

10-15 st brysselkål

150 g kalkonfläsk

0,8-1 kg kalkonfilé i skivor

4 dl créme fraiche

1 tsk sambal oelek

1 vitlöksklyftor pressad

peppar

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär kålen i bitar och lägg i en smord ugnsfast form.
  3. Strimla kalkonfläsket och strö över.
  4. Bryn kalkonskivorna hastigt på hög värme, krydda med salt och peppar.
  5. Lägg skivorna på kålbädden.
  6. Blanda créme fraiche med sambal oelek och vitlök.
  7. Häll blandningen i formen.
  8. Ställ i ugnen 25-35 min.
  9. Servera med klyftpotatis och en sallad.

Leave a Reply