Morotssoppa med ingefära och kokosmjölk, toppad med kalkon chorizo

Morotssoppa med ingefära och kokosmjölk, toppad med kalkon chorizo

with Inga kommentarer

6 pers

1 gul lök

smör

700 g morötter

200 g palsternacka

2 msk riven färsk ingefära

1 burk kokosmjölk

8 dl vatten

2 st kalvbuljong tärningar

salt

peppar

3 st kalkon chorizo

 

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en gryta.
  2. Skala och skiva morötterna och palsternackan. Tillsätt morötterna, palsternackan, ingefäran, kokosmjölken, vatten och buljongen till grytan.
  3. Koka upp med lock och låt koka ca 15 min, tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Under tiden skiva chorizo korvarna tunt och stek i  en stekpanna.
  5. När rotfrukterna är mjuka, mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt eventuellt mer vatten för en bra konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppan i skålar och toppa med den stekta chorizon samt gott bröd.

Leave a Reply