Kalkongryta i ugn med italienska smaker

with Inga kommentarer

 

 

6 port

2 vitlöksklyftor, hackade

3 msk färsk rosmarin, hackad

1 dl bladpersilja, hackad

3 ansjovis, hackade

1 citron, rivet skal

1–1,2 kg kalkonbröst m. skinn

smör att steka i

3 msk tomatpuré

3 dl vitt vin

2 gula lökar, i klyftor

1 ½ dl kalmataoliver

2 tsk salt

svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman i en stor skål vitlök, rosmarin, persilja, ansjovis och citronskal.
  3. Skär kalkonbröstet i grova portionsbitar, lägg i skålen med örtblandningen och blanda runt.
  4. Låt marineras ca 1 timme.
  5. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet hastigt, lägg över i en ugnsfastform.
  6. Blanda vin och tomatpuré och häll det över köttet.
  7. Lägg sedan i oliver och lök klyftor, salta och peppra.
  8. Sätt in formen långt ner i ugnen och låt steka ca 30 min, tills köttet är färdigt.

Servera med pasta eller gott surdegsbröd och en sallad.

Leave a Reply