Kalkonfilé med saffranshollandaise serverad med chorizo- och grönsaksfräs

with Inga kommentarer

6 pers.
1-1,5 kg kalkonfilé
2 msk smör
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
3 chorizokorvar
2 rödlök
3 paprikor (olika färger)
1 zucchini
1 ½ msk olivolja
1 ½ msk balsamvinäger
1 burk färdig hollandaisesås
2 små vitlöksklyftor, pressade
1 krm saffran

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Bryn kalkonfiléerna runt om i smör i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
3. Lägg filéerna i en ugnsfast form och tillaga i ugnen till 67 graders innertemperatur, ca 30 min.
4. Dra bort skinnet från korven och tärna dem.
5. Kärna ur och strimla paprikan, strimla zucchinin och skär löken i klyftor.
6. Stek korven och löken i olja ca 5 min, till fin färg. Tillsätt övriga grönsaker och stek ytterligare 1 min, tillsätt vinägern.
7. Blanda samman hollandaisen, vitlöken och saffranen till såsen (ska vara kall).
8. Lägg upp grönsaksfräset på ett fat, Skiva kalkonfiléerna och lägg ovanpå, klipp sedan lite färsk oregano över. Servera tillsammans med såsen, en grönsallad och gott surdegsbröd eller ugnsrostad potatis.