Kalkonpaj

with Inga kommentarer

6 pers.
Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
3 msk vatten
Fyllning
300 g kalkonfilé i strimlor
200 g kalkonfläsk i mindre strimlor
smör
2 röda paprikor i skivor
1 röd lök i klyftor
1 vitlöksklyfta pressad
1 påse spenat
4 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
150 g fetaost
15 oliver
2 msk pumpakärnor

Gör så här:
1. Gör pajdegen i matberedare och tryck ut den i en pajform. Låt stå kallt ca 30 min.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Stek kalkonköttet i smör ca 5 min tillsätt kalkonfläsket och stek ytterligare ca 2 min. Tillsätt paprika, lök och vitlök och fräs ytterligare 5 min.
4. Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 min
5. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
6. Lägg spenaten i botten på pajskalet och sedan kött och grönsaksfräset.
7. Häll över äggblandningen.
8. Smula över fetaost, strö över oliver och pumpakärnor.
9. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 – 40 min.
10. Server med en god sallad och en kall sås av turkisk yoghurt som smaksätts med basilika och vitlök.