Kalkongryta med afrikanska smaker

Kalkongryta med afrikanska smaker

with Inga kommentarer

6 pers.
1 stor gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk smör eller olja
1 kg kalkonfilé i grytbitar
1 tsk salt
½ tsk kajennepepper
1 tsk spiskummin
1 msk tomatpuré
1 brk kokosmjölk
1 brk krossade tomater
½ – 1 tsk fryst hackad chili
3 msk jordnötssmör
1 gul paprika, strimlad
1 röd paprika, strimlad
1 broccoli, i små buketter

Gör så här:
1. Fräs lök och vitlök i olja/smör i en stekpanna till den är mjuk och glansig, lägg över i en gryta.
2. Stek sedan kalkongrytbitarna i olja/smör runt om så de får fin färg, lägg över i grytan.
3. Tillsätt salt, kryddor och tomatpuré. Rör runt så att kryddorna fördelas över alla bitar.
4. Häll i kokosmjölk och krossade tomater, tillsätt chili och klicka i jordnötssmör. Låt puttra på svag värme i 10 min.
5. Tillsätt sedan paprika och broccoli och låt puttra ytterligare 5 min.
6. Servera med basmatiris och en sallad med t.ex. salladskål, tomat, gurka och färsk koriander.