Grönsakspaj med västerbottenost

with Inga kommentarer

En god paj att servera till grillat eller varmrökt kalkonkött

 

8-10 pers.

Pajdeg

125 g kallt smör

3 dl vetemjöl

1 dl finriven västerbottenost

½ dl kallt vatten

Äggstanning

5 ägg

2 dl crèmfraiche

2 dl mjölk

2 dl finriven västerbottenost

1 tsk salt

2 krm peppar

Grönsaker

1 broccoli

6 grön sparris

1 röd paprika

10–15 körsbärstomater, hela

2 dl bladspenat

Gör så här:

  1. Arbeta snabbt ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform. Nagga botten och ställ i kylen 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet 25 min.
  3. Skär broccolin i mindre buketter. Skär bort nedre delen på sparrisen och dela i mindre bitar. Koka upp broccoli och sparris i lättsaltat vatten ca 1 min häll av vattnet och kyl snabbt.
  4. Strimla paprikan och spenaten.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, salt och peppar.
  6. Fördela alla grönsakerna i pajskalet. Strö över osten och häll över äggstanningen.
  7. Grädda i ugnen ca 40 min.

Servera pajen till grillat eller varmrökt kalkonbröst tillsammans med en god sallad och en kall ört- vitlökssås.