En god paj att servera till grillat eller varmrökt kalkonkött
8-10 pers.
Pajdeg
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1 dl finriven västerbottenost
½ dl kallt vatten
Äggstanning
5 ägg
2 dl crèmfraiche
2 dl mjölk
2 dl finriven västerbottenost
1 tsk salt
2 krm peppar
Grönsaker
1 broccoli
6 grön sparris
1 röd paprika
10–15 körsbärstomater, hela
2 dl bladspenat
Gör så här:
- Arbeta snabbt ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform. Nagga botten och ställ i kylen 30 min.
- Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet 25 min.
- Skär broccolin i mindre buketter. Skär bort nedre delen på sparrisen och dela i mindre bitar. Koka upp broccoli och sparris i lättsaltat vatten ca 1 min häll av vattnet och kyl snabbt.
- Strimla paprikan och spenaten.
- Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, salt och peppar.
- Fördela alla grönsakerna i pajskalet. Strö över osten och häll över äggstanningen.
- Grädda i ugnen ca 40 min.
Servera pajen till grillat eller varmrökt kalkonbröst tillsammans med en god sallad och en kall ört- vitlökssås.