4 port
800 g kalkonfilé
1 msk smör
1 kvist rosmarin
1 vitlöksklyfta, grovt skivad
1 tsk salt
1 tsk grovmald svartpeppar
Sötpotatiscréme
1 sötpotatis ca 300 g
100 g smör
1 msk vitvinsvinäger
1 äggula
1 krm salt
1 msk hackad dragon
Gör så här:
- Skär kalkonfilén i 4-8 st bitar, gärna lite större/tjocka bitar för extra saftighet.
- Stek kalkonskivorna i smör tillsammans med rosmarin och vitlök hastigt i en stekpanna. Salta och peppra.
- Lägg skivorna i en ugnsfast form tillsammans med rosmarinen och vitlöken. Kör färdiga i ugnen på 100-125 grader ca 20 min.
- Skala och skär sötpotatisen i bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och spara lite att späda med.
- Bryn smöret lätt i en stekpanna. Mixa sötpotatisen till en slät kräm, tillsätt lite kokvatten.
- Tillsätt smör, vinäger, äggula och salt. Mixa till puré. Smaka av med dragon och ev. mer salt.
- Servera med ugnsstekt hela småpotatis och grön sparris.