Kalkonfilé med sötpotatiscrème

with Inga kommentarer

4 port

800 g kalkonfilé

1 msk smör

1 kvist rosmarin

1 vitlöksklyfta, grovt skivad

1 tsk salt

1 tsk grovmald svartpeppar

Sötpotatiscréme

1 sötpotatis ca 300 g

100 g smör

1 msk vitvinsvinäger

1 äggula

1 krm salt

1 msk hackad dragon

Gör så här:

  1. Skär kalkonfilén i 4-8 st bitar, gärna lite större/tjocka bitar för extra saftighet.
  2. Stek kalkonskivorna i smör tillsammans med rosmarin och vitlök hastigt i en stekpanna. Salta och peppra.
  3. Lägg skivorna i en ugnsfast form tillsammans med rosmarinen och vitlöken. Kör färdiga i ugnen på 100-125 grader ca 20 min.
  4. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och spara lite att späda med.
  5. Bryn smöret lätt i en stekpanna. Mixa sötpotatisen till en slät kräm, tillsätt lite kokvatten.
  6. Tillsätt smör, vinäger, äggula och salt. Mixa till puré. Smaka av med dragon och ev. mer salt.
  7. Servera med ugnsstekt hela småpotatis och grön sparris.