Glasnudelsallad serverad med lime och chilimarinerad kalkonfilé

Glasnudelsallad serverad med lime och chilimarinerad kalkonfilé

with Inga kommentarer

4 port

800 g kalkonfilé, i långsmala bitar

4 msk rapsolja

1 msk torkade chiliflakes

1 lime, finrivet skal och saft

2 msk japansk soja

Salt och peppar

Sallad

1 pkt glasnudlar (100 g)

¼ vitkål (sommarkål), savojkål eller spetskål, i strimlor

1 morot, i strimlor

75 g sockerärter, i strimlor

1 liten squash, i strimlor

2 salladslökar, i tunna skivor

1 kruka koriander, plockade blad och finhackade stjälkar

¾ dl rostade grovhackade jordnötter

Dressing

3 msk neutral rapsolja

2 lime finrivet skal och saft

4 msk fisksås

3 msk socker

1 tum stor bit ingefära, riven

1 – 2 vitlöksklyftor, finriven

1 röd chilifrukt, finhackad

Avokadosås

1 mogen avokado

1 vitlöksklyfta, finriven

100 g neutral färskost

3 dl turkisk eller grekisk yoghurt

1 lime, finrivet skal och saft

 

Gör så här

  1. I en stor skål blanda marinaden: rapsolja, chiliflakes, lime saft och skal, soja samt salt och peppar. Tillsätt köttet och marinera köttet några timmar.
  2. Bryn köttet runt om, salta och peppra. Stek sedan klart i ugnen på 125 grader, ca 15 min.
  3. Mixa samman alla ingredienser till avokadosåsen, smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  5. Gör iordning alla grönsakerna.
  6. Koka nudlarna i 1 minut. Kyl sedan ner dem direkt i iskallt vatten i ett durkslag, låt rinna av väl och klipp dem grovt med en sax
  7. Lägg nudlarna i en stor skål och blanda med grönsakerna (spara lite av korianderbladen), häll över dressingen och vänd försiktigt runt. Toppa med jordnötter och koriander. Servera med limeklyftor.