Halloumipanerad kalkonschnitzel med citrongrönsaker

with Inga kommentarer

4 pers.
800 g kalkonfilé
1 pkt halloumiost
1 ägg
1 dl vetemjöl
½ tsk salt
svartpeppar
Smör el olja till stekning
Citrongrönsaker
2 paprikor i olika färger, i grova bitar
2 rödlökar, i klyftor
1 ask cocktailtomater, delade i halvor
Smör eller olja till stekning
½ dl olivolja
1 citron finrivet skall och saft
½ tsk salt
svartpeppar
1 kruka basilika

Gör så här
1. Skiva kalkonfilén till schnitzlar eller mindre skivor.
2. Riv osten (grovt) på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll upp mjölet på en tallrik och tillsätt salt och peppar.
3. Vänd kalkonskivorna i mjöl, sedan ägg och sist i osten.
4. Skiva och dela grönsakerna.
5. Stek kalkonschnitzlar på medelvärme ca 5 min per sida.
6. Stek lök och paprika några minuter lägg sedan i tomaterna med snittytan nedåt och stek ytterligare några minuter. Ställ åt sidan.
7. Blanda olivolja, citronskal, citronsaft, salt och peppar och häll över de varma grönsakerna. Strö över strimlade basilikablad.
8. Servera de halloumipanerade kalkonschnitzlarna och grönsakerna med en blandad sallad och citronklyftor.