Julpizza

Julpizza

with Inga kommentarer

En god pizza som kan serveras som måltid eller i mindre bitar som tilltugg till glöggen. God Jul!

 

4 pers.

1 färdig pizzadeg

1 st rödlök, i tunna skivor

1 dl vatten

1/2 dl socker

1/4 dl ättika (12%)

1 bruk crème fraiche

ca 100 g grönmögelost

100 g grönkål

1 tsk salt

2 msk olivolja

12 tunna skivor varmrökt kalkon (bröst eller lår)

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka upp vatten, socker och ättika. Ställ åt sidan och lägg i löken i den varma lagen. Låt svalna.

Rulla ut den färdiga pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda crème fraiche och grönmögelost i en skål, mossa samman med gaffel.

Bred oströran över pizzadegen. Grädda pizzan i 10 minuter.

Under tiden dela grönkålen i mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt olja och salt och massera in i grönkålen.

Ta ut pizzan och lägg på grönkålen. Grädda pizzan ytterligare 10 minuter.

När pizzan är klar fördela kalkonköttet och den syrade löken på pizzan.