4 personer
4 st
kalkonburgare
salt
svartpeppar
4 skivor cheddarost eller annan valfri ost
4
briochebröd
1 romansalladshuvud
1/2 gurka
Chilisås
4 msk crème
fraiche
1 msk ketchup
1 tsk sambal oelek
Tomatsalsa
4 tomater
1 rödlök
1 dl ketchup
Avokadokräm
2 mogna
avokador
2 msk crème fraiche
2 msk citronsaft
salt och svartpeppar
Gör så här:
- Rör ihop alla ingredienserna till chilisåsen i en skål.
- Skölj tomaterna och skär i tärningar. Skala rödlöken och finhacka. Rör ihop tomat, rödlök och ketchup i en skål.
- Skala och gröp ur avokadorna. Mosa med en gaffel och blanda med crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Vid grillning, förstek kalkonburgarna på spisen och krydda med salt och peppar. Tillaga dem sedan färdiga på grillen. Alternativt tillaga dem endast på spisen.
- Lägg på en ostskiva medan köttet är varmt så osten smälter lite.
- Skölj salladen och hacka grovt. Skär gurkan i skivor.
- Öppna briochebröden (om man vill, grilla eller stek på snittytan). Bred chilisåsen på snittytan på brödet, bygg burgaren med sallad, tomatsalsa, hamburgare, gurka och avokadokräm.
- Servera genast.