Kalkonburgare med ost, chilisås, tomatsalsa och avokadokräm

with Inga kommentarer

4 personer

4 st kalkonburgare
salt
svartpeppar
4 skivor cheddarost eller annan valfri ost

4 briochebröd
1 romansalladshuvud
1/2 gurka

Chilisås

4 msk crème fraiche
1 msk ketchup
1 tsk sambal oelek

Tomatsalsa

4 tomater
1 rödlök
1 dl ketchup

Avokadokräm

2 mogna avokador
2 msk crème fraiche
2 msk citronsaft
salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Rör ihop alla ingredienserna till chilisåsen i en skål.
  2. Skölj tomaterna och skär i tärningar. Skala rödlöken och finhacka. Rör ihop tomat, rödlök och ketchup i en skål.
  3. Skala och gröp ur avokadorna. Mosa med en gaffel och blanda med crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Vid grillning, förstek kalkonburgarna på spisen och krydda med salt och peppar. Tillaga dem sedan färdiga på grillen. Alternativt tillaga dem endast på spisen.
  5. Lägg på en ostskiva medan köttet är varmt så osten smälter lite.
  6. Skölj salladen och hacka grovt. Skär gurkan i skivor.
  7. Öppna briochebröden (om man vill, grilla eller stek på snittytan). Bred chilisåsen på snittytan på brödet, bygg burgaren med sallad, tomatsalsa, hamburgare, gurka och avokadokräm.
  8. Servera genast.