Kalkonbiffar i örtig tomatsås

with Inga kommentarer

4 personer
600 g kalkonfärs
3 skivor vitt bröd
2 dl mjölk
1 ägg
2 msk gul lök, finhackad
1 ½ tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
3 msk smör
1 burk krossade tomater (400g)
1 msk tomatpuré
1 tsk oregano
½ tsk basilika
1 lagerblad
salt
svartpeppar
1 dl riven ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Smul sönder brödet och låt det svälla i mjölken ca 5-10 min.
Tillsätt sedan färs, ägg, lök, salt och peppar. Rör ihop färsen tills den är väl blandad.
Forma färsen till biffar (8-12 st) med vattensköljda händer. Stek biffarna i en stekpanna med smör och lägg sedan över i en smord ugnsfastform.
Fräs löken och vitlöken i smör i en kastrull, tills löken är guldgul och nästen genomskinlig.
Tillsätt tomater, tomatpuré, oregano, basilika, lagerblad, salt och svartpeppar. Smaka av med salt och svartpeppar.
Häll tomatsåsen över biffarna och strö över den rivan osten.
Gratinera i ugnen ca 5-10 minuter.
Servera biffarna med valfri pasta och en god sallad.