Ingredienser

4 portioner

  • 1 paket Toftebo Kalkons köttbullar
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 nypa socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färsk basilika
  • Spaghetti eller annan pasta
  • Parmesanost eller annan ost

Gör så här

  • Hetta upp olivolja i en kastrull. Tillsatt hackad gul lök och pressad vitlök, fräs det mjukt på medelvärme ca 1 min.
  • Tillsätt i kastrullen krossade tomater, vatten, buljongtärning, tomatpuré och socker. Hacka ca 10-15 basilika blad och tillsätt, alt 1 tsk torkad basilika. Koka upp såsen.
  • Lägg i tinade kalkonköttbullar i såsen och låt dem sjuda under lock ca 10 min.
  • Under tiden, koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Smaka av såsen med salt och peppar.
  • Servera kalkonköttbullarna och tomatsåsen med spaghettin och toppa med färsk basilika och riven parmesanost.