Ingredienser

6 portioner

  • 1 medelstor squash/zucchini
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 600 g kalkonfilé
  • 8 st soltorkade tomater i olja
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 3 dl ajvar relish, mild
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 250 g färsk bandpasta eller färska lasagneplattor
  • Sallad

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Hyvla zucchini med osthyvel. Skala och hacka vitlöken.
  • Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i vitlöken och zucchinin. Stek tills zucchinin är mjuk och den fått lite färg, salta. Ta sedan upp från stekpannan och ställ åt sidan.
  • Strimla kalkonfilén och stek i lite olja. Salta och peppra.
  • Strimla de soltorkade tomaterna och riv basilika bladen i mindre bitar.
  • Vispa ihop crème fraiche, ajvar relish, mjölk och salt. Häll lite av såsen i botten på en ugnsform. Varva pasta/lasagneplattor, kalkon, zucchini, soltorkade tomater, basilika och sås i formen. Avsluta med pasta/lasagneplattor och sås. Ställ in formen i mitten av ugnen ca 20–30 minuter.
  • Servera lasagnen tillsammans med en sallad.