Ingredienser
4 portioner
- 4 st kalkonchorizo
- 1 rödlök
- 6-8 st potatisar
- 2-3 st palsternackor
- 2-3 st morötter
- Rapsolja
- Salt
- Pesto
- 1 påse rucola (65 g)
- Parmesan eller fetaost
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär chorizon i lite tjockare skivor och rödlöken i klyftor. Lägg åt sidan.
- Om det behövs, skala potatisen, palsternackan och morötterna. Lägg detta på en plåt och ringla över oljan och lite salt. Blanda runt.
- Sätt in i ugnen 15 minuter, blanda en gång under tiden. Tag ut och lägg på korven och löken, blanda igen. Sätt in i ugnen ytterligare ca 15 min, blanda en gång under tiden.
- När det är färdigt låt det svalna något, blanda sedan med rucola och toppa med pesto samt smulad fetaost eller grovt riven parmesan. Det går även bra att använda någon annan smakrik ost ni har hemma i kylen.
Kalkonkorv Chorizo
Ordinarie pris
50 kr
Ordinarie pris
Försäljningspris
50 kr
Enhetspris
per