Ingredienser

4 portioner

  • 600 g urbenat kalkonlår (2 st kalkonlårfiléer)
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 1 finkrossade tomater (390 g)
  • 2 buljongtärningar (höns)
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 6 medelstora potatisar
  • 2 stora morötter
  • 2 röda paprikor
  • Ev chilipulver

Till servering

  • 2 dl crème fraiche eller yoghurt
  • Rucola

Gör så här

Skär det urbenade kalkonlåret (utan skinn) i ca 1–2 cm stora bitar. Skala och hacka gullöken samt vitlöken.

Bryn köttet i smör i en stekpanna, salta och peppra.

Fräs löken i smör i en stor gryta tills löken är genomskinlig. När köttet fått fin färg lägg ner köttet i grytan.

Tillsätt till grytan tomatpuré, vatten, krossade tomater, buljongtärningar, spiskummin och paprikapulver. Låt sjuda med lock i ca 20 minuter.

Skala potatisen och morötterna, skär i ca 2 cm stora bitar. Tillsätt potatisen och morötterna till grytan. Rör om och låt sjuda i ca 30 minuter.

Dela paprikan, ta bort kärnorna och skär i bitar. Tillsätt sedan också till grytan och låt koka med.

När grytan är klar smaka av med salt och peppar. Eventuellt lite chilipulver för extra hetta.

Servera soppan med en klick crème fraiche eller yoghurt samt hackad rucola.