Ingredienser

4 portioner

  • 800 g kalkonlårfilé kryddad
  • Pitabröd
  • Vitkål, strimlad
  • Gurka, skivad
  • Rödlök, skivad
  • Bladpersilja, hackad

Vitlökssås

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 3 tsk olivolja
  • 2-3 vitlöks klyftor, pressade
  • 2 krm cayennepeppar
  • salt

Ajvarsås

  • 2 dl ajvar relish (mild)
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Lägg kalkonlårfiléerna i en ugnsäkerform och ställ in i ugnen ca 1 timme. Låt svalna något och skiva sedan filéerna. Lägg tillbaka i formen eller på ett fatt, häll gärna vätskan som blidast i formen över köttet.
  • Under tiden som köttet är i ugnen gör i ordning såserna och grönsakerna.
  • Vitlökssåsen, blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
  • Ajvarsåsen, blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  • Värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningen (tips är brödrosten).
  • Montera din kalkonkebab med tillbehören. Smaklig måltid!