Ingredienser
4 portioner
- 800 g kalkonlårfilé kryddad
- Pitabröd
- Vitkål, strimlad
- Gurka, skivad
- Rödlök, skivad
- Bladpersilja, hackad
Vitlökssås
- 3 dl turkisk yoghurt
- 3 tsk olivolja
- 2-3 vitlöks klyftor, pressade
- 2 krm cayennepeppar
- salt
Ajvarsås
- 2 dl ajvar relish (mild)
- 1 dl tomatpuré
- 1 tsk sambal oelek
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Lägg kalkonlårfiléerna i en ugnsäkerform och ställ in i ugnen ca 1 timme. Låt svalna något och skiva sedan filéerna. Lägg tillbaka i formen eller på ett fatt, häll gärna vätskan som blidast i formen över köttet.
- Under tiden som köttet är i ugnen gör i ordning såserna och grönsakerna.
- Vitlökssåsen, blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
- Ajvarsåsen, blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
- Värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningen (tips är brödrosten).
- Montera din kalkonkebab med tillbehören. Smaklig måltid!
Exempel på produktnamn
Ordinarie pris
20 kr
Ordinarie pris
Försäljningspris
20 kr
Enhetspris
per