Ingredienser
4 portioner
- 1 paket Toftebo Kalkons köttbullar
- 2 msk olivolja
- 1 finhackad gul lök
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 400 g krossade tomater
- 2 dl vatten
- 1 buljongtärning
- 1 msk tomatpuré
- 1 nypa socker
- Salt
- Svartpeppar
- Färsk basilika
- Spaghetti eller annan pasta
- Parmesanost eller annan ost
Gör så här
- Hetta upp olivolja i en kastrull. Tillsatt hackad gul lök och pressad vitlök, fräs det mjukt på medelvärme ca 1 min.
- Tillsätt i kastrullen krossade tomater, vatten, buljongtärning, tomatpuré och socker. Hacka ca 10-15 basilika blad och tillsätt, alt 1 tsk torkad basilika. Koka upp såsen.
- Lägg i tinade kalkonköttbullar i såsen och låt dem sjuda under lock ca 10 min.
- Under tiden, koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Smaka av såsen med salt och peppar.
- Servera kalkonköttbullarna och tomatsåsen med spaghettin och toppa med färsk basilika och riven parmesanost.
Kalkonköttbullar
Ordinarie pris
115 kr
Ordinarie pris
Försäljningspris
115 kr
Enhetspris
per