Ingredienser
4 portioner
- 1 pkt (500 g) kalkonköttbullar
- Pasta eller spagetti
- Färsk basilika
- 1 mozzarellaost (125 g)
Tomatsås
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- Smör
- 2 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 1,5 dl vatten
- 2 tsk torkad basilika
- 1 tsk strösocker
- 0,5 tsk salt
- 2 krm nymald svartpeppar
Gör så här
- Tina kalkonköttbullarna och lägg i en ugnssäker from.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och finhacka vitlöken och gullöken. Fräs löken i en kastrull i ca 1 min. Rör i tomatpuré och låt fräsa i ca 30 sek. Tillsätt krossade tomater, vatten, basilika, socker, salt och peppar. Låt såsen sjuda i ca 5 min.
- Häll såsen över köttbullarna i formen. Tärna mozzarellan och strö den över köttbullarna.
- Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min tills osten har smält.
- Servera köttbullarna med nykokt pasta eller spagetti och strö över färsk basilika.

Kalkonköttbullar
Ordinarie pris
119 kr
Ordinarie pris
Försäljningspris
119 kr
Enhetspris
per
Pris från

