Ingredienser

4 portioner

  • 1 pkt (500 g) kalkonköttbullar
  • Pasta eller spagetti
  • Färsk basilika
  • 1 mozzarellaost (125 g)

Tomatsås

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • Smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1,5 dl vatten
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  • Tina kalkonköttbullarna och lägg i en ugnssäker from.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skala och finhacka vitlöken och gullöken. Fräs löken i en kastrull i ca 1 min. Rör i tomatpuré och låt fräsa i ca 30 sek. Tillsätt krossade tomater, vatten, basilika, socker, salt och peppar. Låt såsen sjuda i ca 5 min.
  • Häll såsen över köttbullarna i formen. Tärna mozzarellan och strö den över köttbullarna.
  • Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min tills osten har smält.
  • Servera köttbullarna med nykokt pasta eller spagetti och strö över färsk basilika.