Ingredienser

6 portioner

  • 500 g kalkonfärs
  • Smör
  • 4 paket krossade tomater (ca 1600 g)
  • 2 morötter, rivna
  • 3-4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl röda linser
  • 1 msk soja
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk honung
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk sambal oelek
  • 350 g okokt pasta (gärna Mafalda Corta, ser ut som minimini lasagneplattor)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 mozzarella ostar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader, gärna varmluft.

Stekt kalkonfärsen i smör. Salta och peppra.

Häll de krossade tomaterna i en stor ugnsform och tillsätt rivna morötter, pressad vitlök, linser, soja, fond, honung, timjan, sambal oelek, matlagningsgrädde och vatten. Blanda samman allt.

Häll sedan i färsen och pastan, blanda igen.

Bryt mozzarellan i mindre bitar och sprid över formen.

Ställ in formen i ugnen och tillaga ca 30 minuter, tills pastan känns färdig (översta lagret blir lite knaprigt). Låt svalna något, så allt sätter sig och servera tillsammans med en sallad.