Ingredienser
6 portioner
- 500 g kalkonfärs
- Smör
- 4 paket krossade tomater (ca 1600 g)
- 2 morötter, rivna
- 3-4 vitlöksklyftor, pressade
- 1 dl röda linser
- 1 msk soja
- 2 msk kalvfond
- 1 msk honung
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk sambal oelek
- 350 g okokt pasta (gärna Mafalda Corta, ser ut som minimini lasagneplattor)
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vatten
- 2 mozzarella ostar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader, gärna varmluft.
Stekt kalkonfärsen i smör. Salta och peppra.
Häll de krossade tomaterna i en stor ugnsform och tillsätt rivna morötter, pressad vitlök, linser, soja, fond, honung, timjan, sambal oelek, matlagningsgrädde och vatten. Blanda samman allt.
Häll sedan i färsen och pastan, blanda igen.
Bryt mozzarellan i mindre bitar och sprid över formen.
Ställ in formen i ugnen och tillaga ca 30 minuter, tills pastan känns färdig (översta lagret blir lite knaprigt). Låt svalna något, så allt sätter sig och servera tillsammans med en sallad.
Kalkonfärs
Ordinarie pris
65 kr
Ordinarie pris
Försäljningspris
65 kr
Enhetspris
per