Ingredienser
4 portioner
- 500 g varmrökt kalkonlårfilé
- 4 port matvete
Marinad
- 2 msk japansk soja
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk flytande honung
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 1 tsk färsk ingefära, riven
- 2 tsk sesamolja
Sallad
- 1 romansallad, i munsstora bitar
- 1 gurka, i munsstora bitar
- 1 stor morot (2-3 mindre), tunt strimlad med potatisskalare
- 1 knippe rädisa, i skivor
- 1 msk rostade sesamfrön
- Chili mayo (färdigköpt eller egen)
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka matveten enligt anvisningarna på paketet.
- Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg den varmrökta lårfilén i en ugnssäkerform och pensla med marinaden runt om, häll över resterande. Ställ in i ugnen ca 15 minuter. Köttet
ska bara bli ljummet. - Skär alla grönsaker och lägg på ett serveringsfat.
- När köttet är färdigt, skär upp det i skivor. Lägg köttet på salladen och ringla över marinaden från formen. Strö över rostade sesamfrön och ringla över chili mayo. Alternativt servera chili mayo sidan om, beroende på hetta.
- Dags att servera!
Varmrökt kalkonlårfilé
Ordinarie pris
78 kr
Ordinarie pris
Försäljningspris
78 kr
Enhetspris
per