Ingredienser

4 portioner

  • 500 g varmrökt kalkonlårfilé
  • 4 port matvete

Marinad

  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk flytande honung
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 tsk sesamolja

Sallad

  • 1 romansallad, i munsstora bitar
  • 1 gurka, i munsstora bitar
  • 1 stor morot (2-3 mindre), tunt strimlad med potatisskalare
  • 1 knippe rädisa, i skivor
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • Chili mayo (färdigköpt eller egen)

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Koka matveten enligt anvisningarna på paketet.
  • Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg den varmrökta lårfilén i en ugnssäkerform och pensla med marinaden runt om, häll över resterande. Ställ in i ugnen ca 15 minuter. Köttet
    ska bara bli ljummet.
  • Skär alla grönsaker och lägg på ett serveringsfat.
  • När köttet är färdigt, skär upp det i skivor. Lägg köttet på salladen och ringla över marinaden från formen. Strö över rostade sesamfrön och ringla över chili mayo. Alternativt servera chili mayo sidan om, beroende på hetta.
  • Dags att servera!