Ingredienser

6 portioner

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1-2 msk vatten

Fyllning

  • 500 g kalkonfärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk rapsolja
  • 1 påse tacokryddmix (28 g)
  • 1,5 dl vatten
  • 2-3 tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g ost, riven

Tillbehör

  • Sallad
  • Koriander
  • Nacho/Tortilla chips
  • Crème fraiche

Gör så här

  • Börja med pajdegen, blanda ihop smör och vetemjöl (nyp ihop för hand eller mixa i matberedare). Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skala och hacka löken. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
  • Stek färsen i smör tills den är smulig och har fin färg. Tillsätt lök och paprika, låt det steka med ca 5 minuter. Blanda i kryddmixen och häll på vattnet. Låt puttra utan lock tills det mesta
    av vätskan kokat in.
  • Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • Skär tomaterna i skivor. Bred ut crème fraiche i botten på pajskalet och häll på färsblandningen. Lägg tomatskivorna ovan på och toppa med riven ost.
  • Tillaga pajen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  • Servera tacopajen med sallad, koriander, chips och lite extra crème fraiche.