Ingredienser
6 portioner
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 1-2 msk vatten
Fyllning
- 500 g kalkonfärs
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1 msk rapsolja
- 1 påse tacokryddmix (28 g)
- 1,5 dl vatten
- 2-3 tomater
- 2 dl crème fraiche
- 100 g ost, riven
Tillbehör
- Sallad
- Koriander
- Nacho/Tortilla chips
- Crème fraiche
Gör så här
- Börja med pajdegen, blanda ihop smör och vetemjöl (nyp ihop för hand eller mixa i matberedare). Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och hacka löken. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
- Stek färsen i smör tills den är smulig och har fin färg. Tillsätt lök och paprika, låt det steka med ca 5 minuter. Blanda i kryddmixen och häll på vattnet. Låt puttra utan lock tills det mesta
av vätskan kokat in. - Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Skär tomaterna i skivor. Bred ut crème fraiche i botten på pajskalet och häll på färsblandningen. Lägg tomatskivorna ovan på och toppa med riven ost.
- Tillaga pajen mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Servera tacopajen med sallad, koriander, chips och lite extra crème fraiche.
Kalkonfärs
Ordinarie pris
65 kr
Ordinarie pris
Försäljningspris
65 kr
Enhetspris
per