Ingredienser

6 portioner

  • 1,2 kg kalkonfilé
  • Salt
  • Svartpeppar

Krämig risoni

  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 250 g risoni (pasta)
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 8 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 dl riven parmesan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Pinjenötter, rostade

Tillbehör:

  • Sparris, stekt eller grillad
  • Basilikaolja (mixa samman 1 kruka basilika, 1 dl olivolja, 1 krm salt, 1/2 krm svartpeppar) och semitorkade tomater

Gör så här

  • Börja med att krydda kalkonfiléerna med salt och svartpeppar.
  • Grilla kalkonfiléerna, eller tillaga i ugn (Sätt ugnen på 150 grader. Bryn filéerna hastigt runt om i en stekpanna med smör. Stek i vidare i ugnen till en innertemperatur på 69 grader, ca 30 minuter).
  • Under tiden som filéerna grillas kan resterande tillagas. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs lökhacket på låg värme i smöret ca 5 minuter, tills det är mjukt och är glansigt.
  • Tillsätt risoni, fond och vatten. Låt koka ca 10 minuter eller tills risonin är mjuk, rör då och då. Speciellt viktigt att röra mycket närmare slutet, kan ev behöva tillsättas lite extra vatten.
  • Rör sedan ner grädde, citronskal och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg upp den krämiga risonin på ett fat eller direkt på tallrik tillsammans med skivad grillad kalkonfilé. Toppa med pinjenötter, lite olivolja, flingsalt och svartpeppar.
  • Väldigt gott att servera till är hastigt stekt/grillad sparris. Eller i stället för olivoljan toppa med basilikaolja samt semitorkade tomater.