Ingredienser
6 portioner
- 1,2 kg kalkonbröst (eller kalkonlår)
- 3 tsk kinesisk soja
- Smör
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 gul lök
- 4 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 1 msk balsamvinäger
- 1 dl rårörda lingon
- 2 tsk dijonsenap
- 8 enbär, krossade
- 3 tsk torkad timjan
- 3 dl vispgrädde
- 3 msk vetemjöl
- 250 g färsk svamp
Garnering
- Frysta lingon
- Färsk timjan
Gör så här
Skär kalkonköttet i grytbitar och blanda med soja. Bryn köttet i omgångar i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg sedan över köttet i en gryta.
Skär löken i klyfter och stek något mjuk i smör i grytan som sedan köttet läggs över i.
När köttet är färdig stekt, ta stekpannan från värmen och häll 4 dl vatten i stekpannan.
Häll sedan stekskyn/vattnet över grytan tillsammans med fond, balsamvinäger, rårörda lingon, dijonsenap, krossade enbär och timjan.
Låt grytan sjuda med lock ca 10 minuter, eller tills köttet är klart. Glöm inte att röra om i grytan några gånger.
Dela svampen i halvor eller fjärdedelar, beroende på storleken på svamparna. Stek svampen i smör i en stekpanna.
Blanda vetemjöl med lite vatten och rör ner i grytan tillsammans med grädde. Låt koka upp och grytan behöver sedan inte koka mer.
Blanda till sist i svampen i grytan och smaka av med eventuellt salt och peppar.
Garnera grytan med lingon och färsk timjan.