Ingredienser
4 portioner
- 2-3 st kalkonbröstfiléer, 800 g
- 1 st mozzarella
- 5 st soltorkade tomater i olja
- 2-3 st grillspett
- Smör
- 0,5 kruka basilika
- 2 st vitlöksklyftor, finhackade
- 6 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 krm salt
- 1/2 krm svartpeppar
- Rostade pinjenötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skiva mozzarellan så tunt som möjligt och strimla de soltorkade tomaterna.
- Skär ett snitt i kalkonfiléerna på längden så att det blir en ficka längsmed och du kan öppnaupp filén.
- Fyll filéerna, fördela mozzarellan och soltorkade tomater. Sätt ihop var filé med ett grillspett.
- Stek filéerna runt om i smör, salta och peppra. Lägg sedan i en ugnsform och ställ in mitt i ugnen i ca 20-30 minuter, tiden beroende på storleken på filéerna, skär ett snitt och kolla
köttet. - Under tiden, hacka basilikan och vitlöken.
- Blanda olivolja, balsamvinäger och vitlök i en kastrull. Värm tills det börjar koka, ta från plattan och blanda i den hackade basilikan.
- Ta ut filéerna ur ugnen och ringla över all marinad. Låt svalna och servera direkt eller går också bra att äta kallt.
- Servera filéerna i skivor med nykokt pasta eller ugnsrostad potatis. Ringla över marinaden från formen, stör över pinjenötter och lite extra basilika. Gott till är även en sallad med rucola och tomat.
Kalkonbröstfilé
Ordinarie pris
72 kr
Ordinarie pris
Försäljningspris
72 kr
Enhetspris
per