Ingredienser

4 portioner

  • 2-3 st kalkonbröstfiléer, 800 g
  • 1 st mozzarella
  • 5 st soltorkade tomater i olja
  • 2-3 st grillspett
  • Smör
  • 0,5 kruka basilika
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • Rostade pinjenötter

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skiva mozzarellan så tunt som möjligt och strimla de soltorkade tomaterna.
  • Skär ett snitt i kalkonfiléerna på längden så att det blir en ficka längsmed och du kan öppnaupp filén.
  • Fyll filéerna, fördela mozzarellan och soltorkade tomater. Sätt ihop var filé med ett grillspett.
  • Stek filéerna runt om i smör, salta och peppra. Lägg sedan i en ugnsform och ställ in mitt i ugnen i ca 20-30 minuter, tiden beroende på storleken på filéerna, skär ett snitt och kolla
    köttet.
  • Under tiden, hacka basilikan och vitlöken.
  • Blanda olivolja, balsamvinäger och vitlök i en kastrull. Värm tills det börjar koka, ta från plattan och blanda  i den hackade basilikan.
  • Ta ut filéerna ur ugnen och ringla över all marinad. Låt svalna och servera direkt eller går också bra att äta kallt.
  • Servera filéerna i skivor med nykokt pasta eller ugnsrostad potatis. Ringla över marinaden från formen, stör över pinjenötter och lite extra basilika. Gott till är även en sallad med rucola och tomat.