Ingredienser
4 portioner
- 800 g kalkonfilé
- Smör
- 200 g färskost
- 1 citron, finrivet citronskal och ½ pressad citron
- 1 kruka färsk basilika
- 1 schalottenlök eller ½ gullök
- 400 g färsk gnocchi
- 2 msk smör
- 2 msk rapsolja
- 250 g gröna ärtor, tinade
- 65 g färsk bladspenat
- Valfria nötter eller frön (t.ex. valnötter eller pumpafrön)
- Salt
- Svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader. Börja med att steka kalkonfilén hastigt runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Ställ in kalkonfilén i ugnen och tillaga till en innertemperatur på 68–70 grader.
- Blanda färskosten med finrivet skal från en citron och saften från halva citronen. Hacka bladen från en halv kruka basilika och blanda ner. Smaka av med salt.
- Skala och skiva löken tunt. Stek gnocchin i smör och olja tills den mjuknar och får färg, ska bli krispiga på utsidan. Tillsätt löken, ärtor och stek ytterligare någon minut. Vänd sedan ner spenaten och salta lite.
- När kalkonfilén är klar, skär den i önskad storlek på skivor och servera tillsammans med gnocchiblandningen samt citron- och basilikafärskosten. Toppen med valfria nötter eller frön samt ev lite salt och peppar.
Kalkonbröstfilé
Ordinarie pris
72 kr
Ordinarie pris
Försäljningspris
72 kr
Enhetspris
per