Ingredienser

4 portioner

  • 800 g kalkonfilé
  • Smör
  • 200 g färskost
  • 1 citron, finrivet citronskal och ½ pressad citron
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 schalottenlök eller ½ gullök
  • 400 g färsk gnocchi
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja
  • 250 g gröna ärtor, tinade
  • 65 g färsk bladspenat
  • Valfria nötter eller frön (t.ex. valnötter eller pumpafrön)
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150 grader. Börja med att steka kalkonfilén hastigt runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Ställ in kalkonfilén i ugnen och tillaga till en innertemperatur på 68–70 grader.
  • Blanda färskosten med finrivet skal från en citron och saften från halva citronen. Hacka bladen från en halv kruka basilika och blanda ner. Smaka av med salt.
  • Skala och skiva löken tunt. Stek gnocchin i smör och olja tills den mjuknar och får färg, ska bli krispiga på utsidan. Tillsätt löken, ärtor och stek ytterligare någon minut. Vänd sedan ner spenaten och salta lite.
  • När kalkonfilén är klar, skär den i önskad storlek på skivor och servera tillsammans med gnocchiblandningen samt citron- och basilikafärskosten. Toppen med valfria nötter eller frön samt ev lite salt och peppar.