Ingredienser
4 portioner
- 800 g kalkonfilé
 - Smör
 - Salt
 - Svartpeppar
 - 1 vitlöksklyfta, pressad
 - ½ dl färsk timjan, hackad
 
Parmesan- och timjansås
- 1 msk smör
 - 1 gul lök, finhackad
 - 1 vitlöksklyfta, finhackad
 - 1 1/2 dl torrt vitt vin eller matvin
 - 3 dl grädde
 - 1,5 msk kalvfond
 - ½ dl färsk timjan, hackad
 - 2 dl finriven parmesanost
 - Salt
 
Ugnsrostad potatis och morötter
- 900 g potatis, gärna små delikates
 - 3 morötter
 - Rapsolja
 - Salt
 - Rucola
 
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
 - Stek kalkonfilén hastigt runt om, salta och peppra. Lägg sedan filén i en ugnsfast form och gnid in filén med den pressade vitlöken och hackade timjanen. Ställ in i ugnen och stek till en innertemperatur på 69 grader. När kalkonfilén är klar, låt gärna köttet vila en stund.
 - Under tiden köttet är i ugnen, tvätta potatisen och morötterna. Dela stora potatisar på hälften och morötterna i stavar. Lägg allt på en plåt och ringla över olja samt lite salt.
 - När köttet är färdigt höj ugnstemperaturen till 225 grader. Ställ in plåten med potatis och morötter i ugnen ca 30 minuter, blanda runt några gånger under tiden.
 - Sås: Fräs löken och vitlöken glansigt i smör i en kastrull. Häll i vinet, grädden, fonden och lägg i timjanen. Låt småputtra några minuter.
 - Tillsätt sedan parmesanen och koka ytterligare någon minut. Smaka av med eventuellt lite salt.
 - Servera den stekta kalkonfilén skuren i skivor tillsammans med såsen och de ugnsrostade potatisarna och morötterna som blandas med rucola.
 
  Kalkonbröst - litet
      Ordinarie pris
      
        344 kr
      
    
    
        Ordinarie pris
        
          
            
              
            
          
        Försäljningspris
      
        344 kr
      
    
    
      Enhetspris
      
        
        
         per 
        
        
      
    
  Pris från
