Ingredienser
4 portioner
- 800 g kalkonfilé
- Smör
- Salt
- Svartpeppar
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- ½ dl färsk timjan, hackad
Parmesan- och timjansås
- 1 msk smör
- 1 gul lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 1/2 dl torrt vitt vin eller matvin
- 3 dl grädde
- 1,5 msk kalvfond
- ½ dl färsk timjan, hackad
- 2 dl finriven parmesanost
- Salt
Ugnsrostad potatis och morötter
- 900 g potatis, gärna små delikates
- 3 morötter
- Rapsolja
- Salt
- Rucola
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Stek kalkonfilén hastigt runt om, salta och peppra. Lägg sedan filén i en ugnsfast form och gnid in filén med den pressade vitlöken och hackade timjanen. Ställ in i ugnen och stek till en innertemperatur på 69 grader. När kalkonfilén är klar, låt gärna köttet vila en stund.
- Under tiden köttet är i ugnen, tvätta potatisen och morötterna. Dela stora potatisar på hälften och morötterna i stavar. Lägg allt på en plåt och ringla över olja samt lite salt.
- När köttet är färdigt höj ugnstemperaturen till 225 grader. Ställ in plåten med potatis och morötter i ugnen ca 30 minuter, blanda runt några gånger under tiden.
- Sås: Fräs löken och vitlöken glansigt i smör i en kastrull. Häll i vinet, grädden, fonden och lägg i timjanen. Låt småputtra några minuter.
- Tillsätt sedan parmesanen och koka ytterligare någon minut. Smaka av med eventuellt lite salt.
- Servera den stekta kalkonfilén skuren i skivor tillsammans med såsen och de ugnsrostade potatisarna och morötterna som blandas med rucola.
Kalkonbröst - litet
Ordinarie pris
344 kr
Ordinarie pris
Försäljningspris
344 kr
Enhetspris
per