Ingredienser
8 portioner
- 1,6 kg kalkonfilé
- Smör
- Salt
- Svartpeppar
Vitvins- och kaprissås
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl vitt vin
- 5 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 1 msk dijonsenap
- 2 ½ dl vispgrädde
- 1-1½ dl kapris (kan uteslutas)
- ½ dl hackad färsk timjan
- Salt
- Svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader. Börja med att steka kalkonfilén hastigt runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Ställ in kalkonfilén i ugnen och tillaga till en innertemperatur på 68–70 grader. Låt vila ca 15 minuter.
- Tillaga under tiden såsen, smält smöret i en kastrull och vispa i vetemjölet till en jämn redning. Tillsätt vattnet, vinet och fonden under omrörning, låt koka upp och koka några minuter. Tillsätt senap och grädde och låt sjuda ca 5 minuter, rör då och då. Tillsätt timjan och avrunnen
kapris. Smaka av med salt och peppar, eventuellt lite mer senap.
- Servera köttet tillsammans med såsen samt någon form utav potatis och sallad.
![](http://toftebokalkon.se/cdn/shop/products/Kalkonbrostlitet_546d6c79-ef4b-4deb-ad68-21bf21448131.png?v=1677956972&width=1946)
Kalkonbröst - litet
Ordinarie pris
344 kr
Ordinarie pris
Försäljningspris
344 kr
Enhetspris
per
Pris från
![Kalkonbröst - litet](http://toftebokalkon.se/cdn/shop/products/Kalkonbrostlitet_546d6c79-ef4b-4deb-ad68-21bf21448131.png?v=1677956972&width=1445)
![Kalkonbröst - litet](http://toftebokalkon.se/cdn/shop/products/Kalkonfilemedgnocchiblandningochcitron-ochbasilkafarskost_5f8f3169-59d5-4df7-8337-804b0b049d2e.jpg?v=1677956972&width=1445)