Ingredienser

8 portioner

  • 1,6 kg kalkonfilé
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar

Vitvins- och kaprissås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1-1½ dl kapris (kan uteslutas)
  • ½ dl hackad färsk timjan
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150 grader. Börja med att steka kalkonfilén hastigt runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Ställ in kalkonfilén i ugnen och tillaga till en innertemperatur på 68–70 grader. Låt vila ca 15 minuter.

  • Tillaga under tiden såsen, smält smöret i en kastrull och vispa i vetemjölet till en jämn redning. Tillsätt vattnet, vinet och fonden under omrörning, låt koka upp och koka några minuter. Tillsätt senap och grädde och låt sjuda ca 5 minuter, rör då och då. Tillsätt timjan och avrunnen
    kapris. Smaka av med salt och peppar, eventuellt lite mer senap.

  • Servera köttet tillsammans med såsen samt någon form utav potatis och sallad.