Ingredienser
8 portioner
- 1,6 kg kalkonfilé
- Smör
- Salt
- Svartpeppar
Vitvins- och kaprissås
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl vitt vin
- 5 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 1 msk dijonsenap
- 2 ½ dl vispgrädde
- 1-1½ dl kapris (kan uteslutas)
- ½ dl hackad färsk timjan
- Salt
- Svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader. Börja med att steka kalkonfilén hastigt runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Ställ in kalkonfilén i ugnen och tillaga till en innertemperatur på 68–70 grader. Låt vila ca 15 minuter.
- Tillaga under tiden såsen, smält smöret i en kastrull och vispa i vetemjölet till en jämn redning. Tillsätt vattnet, vinet och fonden under omrörning, låt koka upp och koka några minuter. Tillsätt senap och grädde och låt sjuda ca 5 minuter, rör då och då. Tillsätt timjan och avrunnen
kapris. Smaka av med salt och peppar, eventuellt lite mer senap.
- Servera köttet tillsammans med såsen samt någon form utav potatis och sallad.
Kalkonbröst - litet
Ordinarie pris
344 kr
Ordinarie pris
Försäljningspris
344 kr
Enhetspris
per