Ingredienser

4 portioner

  • 800 g kalkonfilé
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar

Potatissallad

  • 900 g delikatesspotatis
  • 2 ägg
  • 1 rödlök
  • 50 g smör
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 20 g färsk gräslök (1 kruka)
  • 10 g färsk dill (1/2 kruka)
  • 4 msk kapris
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar

Citronsås

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 150 g färskost
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • ½ tsk dijonsenap
  • Salt
  • Mixad sallad

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Stek kalkonfilén hastigt runt om, salta och peppra. Lägg sedan i en ugnsfast form och ställ in kalkonfilén i ugnen, stek till en innertemperatur på 69 grader. När kalkonfilén är klar, låt gärna köttet vila en stund.
  • Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen och koka dem ca 10 minuter. Låt äggen svalna för att sedan skala och hacka dem fint.
  • Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 15 minuter, tills potatisen är mjuk. Låt gärna potatisen svalna något.
  • Skala och strimla rödlöken i tunna skivor. Smält smöret i en kastrull och låt puttra tills det börjar bli ljusbrunt och dofta nötigt. Ta bort kastrullen från värmen, häll i vinäger och lägg i löken. Rör runt och koka upp, småkoka några minuter så att löken blir lite mjuk.
  • Sås: Blanda crème fraiche med färskost till en jämn och krämig sås. Tillsätt finrivet skal från nästan en hel citron, 1 tsk citronsaft och dijonsenap. Smaka av såsen med salt och eventuellt mer citronskal eller saft.
  • Lägg upp potatisen på ett fat eller i en vid skål (dela stora potatisar på hälften). Häll smörblandningen över potatisen och vänd runt försiktigt. Tillsätta den hackade gräslöken och dillen och vänd runt.
  • Strö över de hackade äggen, kapris och smaka av med eventuellt salt och peppar.
  • Servera potatissalladen ljummen tillsammans med kalkonfilén skuren i skivor, citronsåsen och sallad.