Ingredienser

4 portioner

  • 800 g kalkonbröst
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 rödlök
  • smör (att steka i)
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • ½ dl sweet chilisås
  • ½ dl vatten
  • 1 msk basilika (torkad eller frusen)
  • 250 g babyplommon/körsbärstomater
  • 1 påse spenat (65 g)

Gör så här

Skär kalkonköttet i lite större grytbitar. Hetta upp en gryta (tjockbottnad med lock) med smör och bryn kalkonköttet, salta och peppra.

Skala och finhacka vitlöken samt skala och skär rödlöken i klyftor. Tillsätt löken till grytan och låt brynas med någon minut.

Tillsätt sedan grädde, fond, sweet chilisås, vatten och basilika till grytan. Blanda runt och låt koka upp. Sänk värmen och låt grytan puttra med lock i ca 30 min. Smaka av med salt och peppar, om det behövs.

Halvera tomaterna och blanda ner dem i grytan tillsammans med spenaten. Låt tomaterna och spenaten småbubbla med i grytan i ett par minuter före servering.

Servera kalkongrytan med ris eller pasta.