Ingredienser
6 portioner
- 1 medelstor squash/zucchini
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- ½ tsk salt
- 600 g kalkonfilé
- 8 st soltorkade tomater i olja
- 1 kruka basilika
- 2 dl lätt crème fraiche
- 3 dl ajvar relish, mild
- 2 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 250 g färsk bandpasta eller färska lasagneplattor
- Sallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Hyvla zucchini med osthyvel. Skala och hacka vitlöken.
- Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i vitlöken och zucchinin. Stek tills zucchinin är mjuk och den fått lite färg, salta. Ta sedan upp från stekpannan och ställ åt sidan.
- Strimla kalkonfilén och stek i lite olja. Salta och peppra.
- Strimla de soltorkade tomaterna och riv basilika bladen i mindre bitar.
- Vispa ihop crème fraiche, ajvar relish, mjölk och salt. Häll lite av såsen i botten på en ugnsform. Varva pasta/lasagneplattor, kalkon, zucchini, soltorkade tomater, basilika och sås i formen. Avsluta med pasta/lasagneplattor och sås. Ställ in formen i mitten av ugnen ca 20–30 minuter.
- Servera lasagnen tillsammans med en sallad.
Kalkonbröstfilé
Ordinarie pris
72 kr
Ordinarie pris
Försäljningspris
72 kr
Enhetspris
per