Ingredienser

6 portioner

  • 1 kg färskpotatis eller delikatespotatis
  • 1 liten rödlök alt. ½ rödlök
  • 250 g tomater
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • 1,5 tsk flingsalt
  • Svartpeppar

Gör så här

  • Tvätta potatisen noga. Koka sedan potatisen mjuk i saltat vatten och låt de sedan svalna något. Dela eventuellt potatisar som är lite större på hälften.
  • Skala och skiva löken i tunna skivor. Skär tomaterna i bitar (om stora tomater skär dem i grova bitar, om små tomater halvera dem på mitten). Ta nästan alla blad från basilikakrukan och smula fetaosten i grova bitar.
  • Varva sedan allt i en vid skål eller på ett fat. Börja med potatis sedan lök, tomat,
    fetaost, basilika och ringla över olivolja, balsamvinäger, flingsalt och svartpeppar. Upprepa igen, varva ca tre gånger.
  • Denna potatissallad bör helst serveras ljummen.