Ingredienser
6 portioner
- 1 kg färskpotatis eller delikatespotatis
- 1 liten rödlök alt. ½ rödlök
- 250 g tomater
- 150 g fetaost
- 1 kruka basilika
- 3 msk olivolja
- 1,5 msk balsamvinäger
- 1,5 tsk flingsalt
- Svartpeppar
Gör så här
- Tvätta potatisen noga. Koka sedan potatisen mjuk i saltat vatten och låt de sedan svalna något. Dela eventuellt potatisar som är lite större på hälften.
- Skala och skiva löken i tunna skivor. Skär tomaterna i bitar (om stora tomater skär dem i grova bitar, om små tomater halvera dem på mitten). Ta nästan alla blad från basilikakrukan och smula fetaosten i grova bitar.
- Varva sedan allt i en vid skål eller på ett fat. Börja med potatis sedan lök, tomat,
fetaost, basilika och ringla över olivolja, balsamvinäger, flingsalt och svartpeppar. Upprepa igen, varva ca tre gånger. - Denna potatissallad bör helst serveras ljummen.

Kalkonbröstfilé
Ordinarie pris
72 kr
Ordinarie pris
Försäljningspris
72 kr
Enhetspris
per
Pris från

