Ingredienser

6-8 portioner

  • 1 litet kalkonbröst (ca 1,5 kg)
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar

Sås

  • 2 msk kaprisspad (1/2-1 dl kapris till granering)
  • 1 tonfisk i olja (170 g)
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 vitlöksklyfta (pressad)
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • Salt
  • Svartpeppar

Till garnering

  • 1/2-1 dl kapris
  • Rucola
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Ta bort skinnet från kalkonbröstet och lägg sedan bröstet i en ugnsfast form, salta och peppra runt om. Ställ sedan in i ugnen.
  • Stek till en innertemperatur på 69 grader, ca 1 timme (om kalkonfiléer används istället, är det halva tiden i ugnen). När kalkonbröstet är klar, låt köttet vila. Linda sedan in bröstet i folie och lägg in i kylen tills servering. Detta får gärna serveras kallt men går också bra ljummet, hoppa då över att lägga in köttet i kylen.
  • Såsen, häll av kaprisen och spara 2 msk av spadet. Häll av oljan från tonfisken.
  • Mixa tonfisken med majonnäs, creme fraiche, citronjuice, vitlök och kaprisspad till en slät sås. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  • Vid servering skiva kalkonbröstet i tunna skivor och lägg på ett fat. Ringla över ca hälften av såsen och strö över kaprisen (servera resten av såsen sidan om). Toppa med rucola, lite
    olivolja, flingsalt och svartpeppar.