Ingredienser
4 portioner
- 800 g kalkonbröst eller filé
- 1 kg färskpotatis
- 2 rödlökar
- 2 röda paprikor
- 2 nektariner
- Rapsolja
- Salt
Marinad
- 2 vitlöksklyftor
- ½ dl whisky
- ½ dl japansk soja
- 1 msk kinesisk soja
- 2 msk rapsolja
- 1 msk sirap
- 1 tsk chiliflakes
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
Sås
- 2 dl crème fraiche
- ½ dl mango chutney sweet
Gör så här
- Marinad: Skala vitlöken och pressa ner i en bunke. Tillsätt de övriga ingredienserna till marinaden och blanda runt.
- Skär kalkonköttet i lika stora grillbitar/skivor. Vi rekommenderar att göra bitarna lite tjockare (ca 3 cm). Detta för att lättare få ett saftigt resultat när man grillar. Lägg ner köttet i bunken med marinaden och blanda runt. Låt marineras minst 3 timmar i kylen men gärna längre, rör runt några gånger under tiden.
- Potatis: Sätt ugnen på 225 grader. Skölj (ev. skrubba) färskpotatisen och halvera stora potatisar. Lägg allt på en plåt och ringla över rapsolja samt lite salt. Ställ in plåten med potatisen i
ugnen ca 30 minuter, blanda runt några gånger under tiden. Potatisen ska vara gyllenbrun
när den är klar. - Sås: Blanda crème fraichen med mango chutneyn. Ställ i kylen tills servering.
- Halvera och kärna ur nektarinerna och paprikorna. Skala och halvera rödlöken. Lägg allt på en tallrik och gnid in i rapsolja och strö över lite salt.
- Grilla det marinerade kalkonköttet samt nektarinerna, rödlöken och paprikorna. Servera tillsammans med den rostade potatisen och såsen.
Kalkonbröst - litet
Ordinarie pris
344 kr
Ordinarie pris
Försäljningspris
344 kr
Enhetspris
per