Ingredienser

4 portioner

  • 800 g kalkonbröst eller filé
  • 1 kg färskpotatis
  • 2 rödlökar
  • 2 röda paprikor
  • 2 nektariner
  • Rapsolja
  • Salt

Marinad

  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl whisky
  • ½ dl japansk soja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar

Sås

  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl mango chutney sweet

Gör så här

  • Marinad: Skala vitlöken och pressa ner i en bunke. Tillsätt de övriga ingredienserna till marinaden och blanda runt.
  • Skär kalkonköttet i lika stora grillbitar/skivor. Vi rekommenderar att göra bitarna lite tjockare (ca 3 cm). Detta för att lättare få ett saftigt resultat när man grillar. Lägg ner köttet i bunken med marinaden och blanda runt. Låt marineras minst 3 timmar i kylen men gärna längre, rör runt några gånger under tiden.
  • Potatis: Sätt ugnen på 225 grader. Skölj (ev. skrubba) färskpotatisen och halvera stora potatisar. Lägg allt på en plåt och ringla över rapsolja samt lite salt. Ställ in plåten med potatisen i
    ugnen ca 30 minuter, blanda runt några gånger under tiden. Potatisen ska vara gyllenbrun
    när den är klar.
  • Sås: Blanda crème fraichen med mango chutneyn. Ställ i kylen tills servering.
  • Halvera och kärna ur nektarinerna och paprikorna. Skala och halvera rödlöken. Lägg allt på en tallrik och gnid in i rapsolja och strö över lite salt.
  • Grilla det marinerade kalkonköttet samt nektarinerna, rödlöken och paprikorna. Servera tillsammans med den rostade potatisen och såsen.